Supe de post


Supe de post PDF Imprimare Email
Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:11

 

Iata cateva variante de retete de supa, excelente pentru zilele de post:

1. Supa de rosii

Ingrediente: 1 ceasca cu orez, 1 l. suc de rosii, 2 linguri de ulei, 1 morcov (optional), sare, piper (dupa gust), 1 lingurita de zahar (dupa gust), 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Orezul se fierbe impreuna cu morcovul intr-un l. de apa timp de 20 de

minute. Se adauga sucul de rosii, uleiul, sarea, piperul, zaharul. Se lasa sa mai dea cateva

clocote. Se presara cu patrunjel tocat marunt si se serveste

 

2. Supa-crema de rosii

Ingrediente: 1 g. rosii coapte (sau cantitate echivalenta de rosii in bulion), 2 dovlecei taiati

rondele subtiri (optional), 4 cartofi, 1 legatura de ceapa verde (sau 2 cepe mici), 3 catei de

usturoi, 1/2 cana cu ulei, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 2 foi de dafin

Mod de preparare: Se caleste ceapa tocata marunt in ulei, se adauga dovleceii si apoi rosiile decojite taiate in sferturi si cartofii taiati cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga 1,5 l.
apa, piperul, sarea, zaharul, usturoiul taiat marunt si foile de dafin. Se acopera oala si se lasa sa fiarba cca. 40 de minute Se scot foile de dafin iar apoi zarzavaturile, care se paseaza si se adauga inapoi in supa. Se adauga patrunjel tocat fin si se serveste cu crutoane.

 

3. Supa-crema de ciuperci

Ingrediente: 500 g. ciuperci, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, 1 pastarnac, 1 lingura de faina, 1

legatura de patrunjel, 100 g. margarina, sare, piper

Mod de preparare: Zarzavaturile se curata, se spala, se dau pe razatoare si impreuna cu ceapa tocata marunt se pun la fiert in 2 l. de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se strecoara. Ciupercile se
curata, se taie felii subtiri si se pun la calit in margarina incinsa. Se presara faina si se adauga o cana din zeama in care au fiert zarzavaturile. Cand ciupercile sunt fierte, se paseaza si se trec prin sita impreuna cu zarzavaturile fierte. Piureul obtinut se subtiaza cu zeama de la fiert, se adauga cateva felii de ciuperci si se mai lasa sa fiarba. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:12
 


Sondaj

De cate ori tineti post pe an
 

Adauga la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online

Aricole asemanatoare