Clatite de post
Clatite de post PDF Imprimare Email
Marţi, 25 Ianuarie 2011 10:14

Clatitele de post sunt o varianta excelenta pentru desert in zilele cu restrictii alimentare. Iata cateva variante:

Reteta 1:

Ingrediente:
- 4 linguri zahar; un plic zahar vanilat; 1/2 fiola de rom; un praf de sare; 3 cani apa minerala; 400 - 450 g faina.

Mod de preparare:
-Se pregateste aluatul care trebuie sa fie ca smantana pentru frisca, nu foarte gros si aerat (pufos). Se prajesc bine si se lasa sa se raceasca putin. Se servesc cu gem, miere sau sos de fructe.

Reteta 2:

Ingrediente:
-100 g faina, 100 ml apa minerala foarte acidulata, 50 ml ulei, 25 g zahar, sare.

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune faina si se adauga treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, se pune uleiul, zaharul si sarea. Se toarna din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si se roteste ca sa se intinda uniform in toata tigaia. Se procedeaza la fel pana se termina toata compozitia.
Dupa ce s-au terminat, se intinde putina dulceata apoi se ruleaza. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.

 


Sondaj

De cate ori tineti post pe an
 

Adauga la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online

Aricole asemanatoare